Skip the navigation

3-berry crumble bars

Import-Author - KitchenAid Chef
KitchenAid Chef
3berrycrumble_wallpaper.jpg

Een zoete, fruitige traktatie voor na de maaltijd of als tussendoortje.

Duration
Totaal45min
Voorbereiden20min
Koken25min

Hulpmiddelen

FoodProcessorFoodProcessor

Ingrediënten

Serveren

300 g

ongebleekte bloem

130 g

suiker

1/2 theelepels

zeezout

225 + 15 g

koude boter

45 g

havermout

55 g

gesneden amandelen

45 g

bruine suiker

65 g

verse/bevroren frambozen

55 g

verse/bevroren bosbessen

50 g

verse/bevroren aardbeien

120 ml

frambozenjam

15 ml

citroensap

Stap voor stap

  1. Verwarm de oven voor op 190 °C. Bekleed een bakvorm van 23 x 33 cm met bakpapier.

  2. Bevestig het multifunctionele mes op de foodprocessor en meet de bloem, de suiker en het zout af in de mengkom. Pulseer 2-3 keer om alles te mengen. Voeg 225 g boter toe aan het bloemmengsel en pulseer 5-6 keer totdat het mengsel op grof zand lijkt. Schep 55 g uit het mengsel en zet dat apart.

  3. Terwijl de korst bakt, doe je het boter- en bloemmengsel van 15 g dat je apart had gezet terug in de mengkom. Voeg de havermout, de amandelen en de bruine suiker toe en pulseer 2 tot 3 keer. Voeg de resterende 2 eetlepels koude boter toe en pulseer 2 tot 3 keer totdat je kruimels ter grootte van erwtjes hebt. Stort het in een kom en zet die in de koelkast totdat je de inhoud gaat gebruiken.

  4. Doe de bessen samen met de frambozenjam en het citroensap in de mengkom. Pulseer 3 tot 4 keer om licht te pureren. Verdeel het bessenmengsel gelijkmatig over de warme korst. Maak toefjes van het glazuur en strooi wat stukjes over de laag met bessen. Zet terug in de oven en bak 20 tot 25 minuten totdat er bubbels ontstaan en het geheel goudbruin is.

  5. Helemaal laten afkoelen voordat je vierkantjes gaat snijden.