Skip the navigation

Macadamianotenkoekjes

KitchenAid chef-kok

Deze koekjes die tongstrelend zacht van binnen en knapperig krokant aan de buitenkant zijn, zijn een echte traktatie.

macadamianutcookies_thumbnail.jpg

Macadamianotenkoekjes

KitchenAid chef-kok

Deze koekjes die tongstrelend zacht van binnen en knapperig krokant aan de buitenkant zijn, zijn een echte traktatie.

Hulpmiddelen

StandMixer
VegetableSlicerAndShredder
Voorbereiden
15min
Instelling
2h
Koken
20min
Totaal
2h35
Serveren
6
Moeilijkheidsgraad
Makkelijk

Ingrediënten

150 g macadamianoten

35 ml ahornsiroop

1/2 theelepel zout

175 g boter, op kamertemperatuur

100 g bruine suiker

150 g basterdsuiker

2 eieren

275 g bloem

1/2 theelepel bakpoeder

Stap voor stap

  1. Bevestig de snijder/rasp voor verse ingrediënten met het mes voor grof raspen op de mixer/keukenrobot. Voer de noten door de vultrechter op snelheid 4. Meng de noten met de ahornsiroop en het zout in een kleine kom en verspreid het mengsel op een bakplaat met bakpapier. Bak 10 minuten op 200°C totdat het goudbruin is.

  2. Voeg de boter, bruine suiker en basterdsuiker toe aan de kom van de mixer/keukenrobot met de platte menghaak met flexibele rand. Mix op snelheid 4 tot een glad mengsel. Voeg de eieren toe en meng totdat alles is opgenomen. Voeg de bloem, het bakpoeder en de gekaramelliseerde noten toe. Meng tot het deeg substantie krijgt. Laat ten minste 2 uur afkoelen in de koelkast.

  3. Schep kleine ronde deegballetjes op een bakplaat met bakpapier. Bak de koekjes 15 minuten op 175°C. Laat ze even op de bakplaat rusten voordat je ze op een serveerschaal legt.