Skip the navigation

Notenpasta

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid chef-kok
Import-Recipe - Nut butter

Duration
Totaal3min
Voorbereiden1min
Koken2min

Hulpmiddelen

BlenderBlender

Ingrediënten

Serveren

400 g

ongezouten noten, zoals amandelen, pinda's, cashewnoten of pistachenoten

2 eetlepel

raapzaadolie

zout (optioneel)

honing, agavesiroop of ahornsiroop (optioneel)

Stap voor stap

  1. Doe noten en olie in de kan van de KitchenAid ARTISAN Power Plus Blender. Bevestig het deksel en draai de knop naar snelheid 1. Verhoog geleidelijk de snelheid tot gemiddeld (snelheid 8). Blend in ongeveer een minuut tot een gladde, romige notenpasta en gebruik de stamper met flexibele rand om de ingrediënten omlaag te duwen.

  2. Voeg eventueel wat zout en/of honing naar smaak toe. Maximaal 3 weken luchtdicht verpakt te bewaren in de koelkast.

  3. Serveer op volkorentoast, voeg toe aan smoothies of smeer op plakjes appel of stengels bleekselderij.