Skip the navigation

Romige mangosmoothie

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid chef-kok
Import-Recipe - Mango cream smoothie

Duration
Totaal11min
Voorbereiden5min
Koken6min

Hulpmiddelen

BlenderBlender

Ingrediënten

Serveren

1

rijpe mango

125 ml

vers mandarijnsap

125 ml

gewone volle melk griekse yoghurt

1

grote bevroren banaan, in stukjes gesneden

1/2 theelepel

vanille-extract

6

ijsblokjes

Stap voor stap

  1. Zetdemangorechtopopde snijplank op zijn smalle kant, met het steeltje naar u. Snijd ongeveer 2 cm van een kant van het steeltje met een scherp mes, zodat u rakelings langs de zijkant van de pit snijdt. Herhaal dat aan de andere kant van de vrucht. U moet twee platte kanten, of "wangen" hebben. Schep het vruchtvlees uit elke wang met een lepel. Pel het vluchtvlees rond de pit, en verwijder vervolgens zoveel mogelijk vruchtvlees van de pit. U zou 250 ml mangovlees moeten hebben.

  2. Doe de mango, het mandarijn­ sap, de yoghurt, banaan, vanille en ijs in de mengbeker van de ARTISAN Power Plus Blender van KitchenAid. Zorg ervoor dat het deksel goed vastzit, en stel de blender in op het programma voor smoothies. Blend tot het apparaat zichzelf uitschakelt.

  3. Of doe de ingrediënten zoals aangegeven in de blender, zorg ervoor dat het deksel goed vastzit, en draai de regelaar op Snelheid 1. Verhoog de snelheid langzaam naar hoog (Snelheid 10 of 11). Blend tot het helemaal glad is, gedurende ongeveer 30 seconden. Schraap indien nodig de zijkanten van de mengbeker met de stamper met flexibele rand.

  4. De smoothie wordt het best meteen geserveerd.

  5. Vervang het sinaasappelsap door mandarijnsap, of voeg een volledige gepelde sinaasappel toe of een aantal volledige gepelde mandarijnen in plaats van het sap.