Skip the navigation

Thaise pindasaus

Import-Author - KitchenAid Chef
KitchenAid Chef
THAI_PEANUT_SAUCE.JPG

Dit recept voorziet je van een geurige en romige Thaise pindasaus, doordrenkt met aromatische specerijen zoals galangal en citroengras. Perfect om te dippen of als bijgerecht.

Duration
Totaal10min
Voorbereiden10min

Hulpmiddelen

HandBlenderHandBlender

Ingrediënten

Serveren

2 eetlepels

pindaolie

50 g

sjalot, dun gesneden

4

knoflookteentjes, dun gesneden

5 cm

galangal, geschild en in plakjes gesneden

1 stengel

citroengras - de uiteinden afgesneden, buitenste laag geschild en in stukjes van 1 cm gesneden

220 g

rauwe, gepelde pinda's

400 ml

kokosmelk

1 eetlepels

tamarindepasta

3 eetlepels

vissaus

3 eetlepels

limoensap

1 eetlepels

bruine suiker

1

thaise chili, uiteinden afgesneden en zaadjes verwijderd

120 ml

Water

Stap voor stap

  1. Verhit een sauspan op middelhoog vuur en voeg de pindaolie toe. Verlaag het vuur tot een middelgrote vlam en voeg de in plakjes gesneden sjalotten, knoflook, galangal en citroengras toe. Verhit tot het geurig wordt, ongeveer 3-4 minuten, af en toe roeren om aanbakken te voorkomen. Voeg de pinda's toe en roer met een grote lepel om de pinda's volledig te bedekken met het mengsel. Bak nog 2-3 minuten om de pinda's te roosteren.

  2. Voeg kokosmelk, tamarindepasta, vissaus, limoensap, bruine suiker, chili (indien gebruikt) en water toe. Dek af en laat 10-12 minuten sudderen. Af en toe roeren.

  3. Haal de pan van het vuur. Bevestig de panbeschermer aan de mixstaaf van je draadloze staafmixer. Bevestig de mixstaaf van de draadloze staafmixer aan de basis en dompel de mixer onder in de pan om te mengen. Begin op een lagere snelheid wanneer de stukjes groot zijn en verhoog dan de snelheid naarmate het mengsel gladder wordt. Laat de blender ongeveer een minuut draaien tot het mengsel glad is.

  4. Het is een dikke saus. Als je een dunner sausje wilt, voeg dan telkens een extra eetlepel water toe en meng opnieuw totdat je de gewenste dikte hebt bereikt.