Toast met tomaat en geklopte ricotta
Lichte, luchtige, geslagen room op een goudbruine toast, met heirloomtomaten, verse basilicum en een vleugje citroenrasp. Simpele, zomerse perfectie.
Toast met tomaat en geklopte ricotta
Lichte, luchtige, geslagen room op een goudbruine toast, met heirloomtomaten, verse basilicum en een vleugje citroenrasp. Simpele, zomerse perfectie.
Hulpmiddelen
Ingrediënten
2 sneetjes nrood
250 g ricotta
1,5 eetlepels olijfolie
1/2 theelepels zout
1/4 theelepels peper
2 heirloomtomaten
1 citroen
Stap voor stap
Plaats het brood in de sleuven van de broodrooster. Selecteer de gwenste bruining en druk de hendel omlaag om het roosteren te starten. Laat de toasts afkoelen op een rooster als ze eenmaal goudbruin en krokant zijn.
Meng de ricotta, olijfolie, peper en het zout in een kleine hakmolen of foodprocessor. Klop gedurende 2 minuten tot het geheel glad, licht en luchtig is. Smeer of spuit het royaal over het geroosterde brood.
Snijd de tomaten en leg deze voorzichtig bovenop de ricotta. Maak het af met verse citroenrasp, basilicumblaadjes en een extra drupje olijfolie.