Tonijnsandwich
Deze heerlijke sandwich met versgemaakte tonijnsalade is een gezonde lunch.
Hulpmiddelen
Ingrediënten
Serveren
200 g
verse duurzame tonijn
60 g
crème fraîche
1/2
citroen(sap)
2 eetlepels
verse peterselie
3
sjalotjes
1/2 theelepel
zout
1/4 theelepel
peper
8 sneeën
brood
Stap voor stap
Stoom de tonijn en laat deze volledig afkoelen.
Breek de tonijn in grote stukken en doe deze in de foodprocessor. Pulseer tot er geen grote tonijnstukken meer zijn.
Voeg de crème fraîche, het citroensap, de peterselie en de grof gehakte sjalotjes toe. Breng op smaak met zout en peper. Pulseer opnieuw totdat de kruiden fijn zijn gehakt en goed over de tonijn is verdeeld.
Verdeel het tonijnmengsel over 4 sneetjes brood. Dek af met de andere sneetjes brood.