Skip the navigation

Vegetarische herfsttosti

Import-Author - KitchenAid Chef
KitchenAid Chef
veggieautumntoastie_thumbnail.jpg

Deze smakelijke en knapperige tosti gevuld met gorgonzola, pompoen en gekaramelliseerde uien is een perfecte combinatie van hartig met een tikje zoet!

Duration
Totaal1h5
Voorbereiden20min
Koken45min

Hulpmiddelen

ToasterToaster

Ingrediënten

Serveren

1

flespompoen

4 eetlepels

olijfolie

2

zoete ui

1/2 theelepels

zout

1/4 theelepels

peper

1 eetlepels

lichtbruine suiker

12

sneetjes brood

50 g

zachte boter

180 g

gorgonzola

2 eetlepels

salie, fijngehakt

Stap voor stap

  1. Pel de flespompoen, haal de pitjes eruit en snijd de pompoen in halvemaanvormige schijfjes. De schijfjes mogen niet te dik zijn. Leg ze op een bakvorm bedekt met bakpapier en borstel er de helft van de olijfolie overheen. Bak 30 minuten in een voorverwarmde oven van 190°C.

  2. Verhit de rest van de olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Pel de zoete uien, snijd ze in ringetjes en doe ze in de pan. Bak op laag vuur totdat de uien gekaramelliseerd zijn. Breng op smaak met zout en peper en meng door elkaar.

  3. Besmeer de buitenkant van het brood lichtjes met boter, dan zal het brood langzaam bruinen, wat helpt bij het opwarmen van de vulling.

  4. Beleg alle sneetjes brood met gorgonzola. Leg op de helft van de sneetjes 3 schijfjes pompoen, gekaramelliseerde ui en gehakte salie als garnering. Gebruik de andere sneetjes om de sandwiches te sluiten. Doe niet te veel vulling in de sandwiches. Zet ze in het sandwichrekje en sluit het rekje.

  5. Stel de bruiningsregelaar in op 5 en druk op de knop SANDWICH. Plaats het sandwichrekje in de sleuf van de broodrooster om de sandwich te roosteren.