Skip the navigation

Wortel-kokossoep met curry

Import-Author - KitchenAid Chef
KitchenAid Chef
carrotcurrycoconutsoup thumbnail

Deze smakelijke en licht pittige soep is geïnspireerd op de Thaise keuken.

Duration
Totaal45min
Voorbereiden15min
Koken30min

Hulpmiddelen

HandBlenderHandBlender

Ingrediënten

Serveren

1 eetlepels

kokosolie

2

sjalotten

2 cm

gember

500 g

wortels

1

teentje knoflook

1 eetlepels

rode currypasta

750 ml

groentebouillon

60 ml

volvette kokosmelk

Stap voor stap

  1. Smelt de kokosolie op middelhoog vuur. Schil en hak de sjalotten, gember, wortels en knoflook in grove stukken. Fruit de aromatische ingrediënten en de wortels gedurende 5 minuten.

  2. Draai het vuur laag, voeg de currypasta toe en fruit het geheel nog eens 5 minuten. Voeg de bouillon toe, doe een deksel op de pan en laat de soep ongeveer 30 minuten stoven totdat de groenten zacht zijn.

  3. Giet de soep in de kan van de blender, voeg de kokosmelk toe en meng tot de soep volledig glad is.

  4. Serveer met toppings zoals warme chili-olie, koriander en knapperig geroosterde kikkererwten.