Hulpmiddelen
Zandkoekjes met bloemen
Smeuïge citruskoekjes, gedoopt in een friszure glazuur en afgemaakt met vrolijke eetbare bloemen.
Hulpmiddelen
Ingrediënten
125 g basterdsuiker
1 citroen
1 limoen
200 g boter, op kamertemperatuur, in blokjes
1/4 theelepels vanille-extract
1/4 theelepels zout
225 g bloem
35 g maïzena
125 g poedersuiker, gezeefd
1 eetlepels gedroogde eetbare bloemen
Stap voor stap
Bevestig de deeghaak op de mixer en doe de suiker en citroen- en limoenschil in de kom. Mix op snelheid 4 tot het mengsel begint te geuren en de oliën vrijkomen uit de schillen.
Voeg de boter toe en mix op snelheid 6 tot een glad en romig mengsel. Giet het vanille-extract erbij en voeg het zout, de bloem en de maïzena toe. Mix rustig op snelheid 2 tot het deeg substantie krijgt.
Rol het deeg uit tussen twee vellen bakpapier die licht zijn bestoven met bloem. Laat ten minste 30 uur afkoelen in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 160 °C. Zodra het deeg stevig is, steek je de koekjes uit met een koekjesvorm. Leg ze op een bakplaat met bakpapier en bak ze 12 minuten tot ze lichtbruin zijn aan de randen. Leg de koekjes op een rooster en laat ze helemaal afkoelen.
Roer voor het glazuur de poedersuiker door 3 eetlepels citroensap. Het mengsel moet dik zijn maar vloeibaar genoeg om in te kunnen dopen.
Doop elk afgekoeld koekje in het glazuur en houd het ondersteboven, zodat het overtollige glazuur eraf kan druppelen. Leg het daarna op je plaat. Bestrooi de koekjes terwijl het glazuur nog nat is met gedroogde bloemen.