Skip the navigation

Zoete aardappelpuree

Import-Author - KitchenAid Chef
KitchenAid Chef
sweetpotatoemash_thumbnail.jpg

Een romige en zoetere versie van de klassieke aardappelpuree.

Duration
Totaal50min
Voorbereiden10min
Koken40min

Hulpmiddelen

HandMixerHandMixer

Ingrediënten

Serveren

1 kg

zoete aardappels

425 g

pecannoten

80 g

boter

100 ml

melk

4 eetlepels

ahornsiroop

1 theelepel

peper

1 theelepel

zout

1 theelepel

nootmuskaat

Stap voor stap

  1. Schil de aardappels en kook tot ze helemaal zacht zijn. Rooster ondertussen de pecannoten in een droge pan en hak ze grof. Laat de boter bruin worden in een kleine pan tot je de boter ruikt.

  2. Doe de gekookte aardappels in een mengkom en voeg de melk, de ahornsiroop, peper, zout en nootmuskaat toe.

  3. Mix op snelheid 2 tot de aardappels helemaal uit elkaar vallen. Voeg dan 3/4 van de bruine boter en de pecannoten toe.

  4. Mix op snelheid 2 tot de boter en de pecannoten zijn opgenomen.

  5. Schep in een serveerschaal en maak af met de overgebleven bruine boter en fijngesneden pecannoten.