Zoete aardappelpuree
Een romige en zoetere versie van de klassieke aardappelpuree.
Hulpmiddelen
Ingrediënten
Serveren
1 kg
zoete aardappels
425 g
pecannoten
80 g
boter
100 ml
melk
4 eetlepels
ahornsiroop
1 theelepel
peper
1 theelepel
zout
1 theelepel
nootmuskaat
Stap voor stap
Schil de aardappels en kook tot ze helemaal zacht zijn. Rooster ondertussen de pecannoten in een droge pan en hak ze grof. Laat de boter bruin worden in een kleine pan tot je de boter ruikt.
Doe de gekookte aardappels in een mengkom en voeg de melk, de ahornsiroop, peper, zout en nootmuskaat toe.
Mix op snelheid 2 tot de aardappels helemaal uit elkaar vallen. Voeg dan 3/4 van de bruine boter en de pecannoten toe.
Mix op snelheid 2 tot de boter en de pecannoten zijn opgenomen.
Schep in een serveerschaal en maak af met de overgebleven bruine boter en fijngesneden pecannoten.