Skip the navigation

Zomerse ratatouille

Import-Author - KitchenAid Chef
KitchenAid Chef
summerratatouille_thumbnail.jpg

Deze verfijnde variant op een klassieke ratatouille is een heerlijke manier om te genieten van zomergroenten.

Duration
Totaal1h25
Voorbereiden25min
Koken1h

Hulpmiddelen

StandMixerStandMixer
VegetableSlicerAndShredderVegetableSlicerAndShredder

Ingrediënten

Serveren

1

gele pompoen

1

zoete aardappel

1

aubergine

5

tomaten

300 g

tomatensaus

175 ml

bechamelsaus

2 eetlepels

olijfolie

1

knoflookteentje, fijngesneden

4

takjes tijm

Stap voor stap

  1. Zet de mixer met de Snijder/rasp voor verse ingrediënten op snelheid 4 en druk de courgette, gele pompoen, zoete aardappel en aubergine erdoor. Snij de tomaat met de hand in dunne plakken.

  2. Giet de tomatensaus in een ronde bakvorm. Druppel de bechamelsaus erin.

  3. Maak een afwisselende stapel van de gesneden groenten en plaats deze bovenop de tomatensaus.

  4. Meng de olijfolie, fijngehakte knoflook en verse tijm door elkaar en borstel deze olie over de groenten.

  5. Bedek met bakpapier en bak gedurende 30 minuten op 190°C. Verwijder het bakpapier en blijf bakken gedurende nog eens 30 minuten of totdat alle groenten gaar zijn.