Zuurdesempannenkoeken met bosuitjes
Laat je zuurdesem niet verloren gaan. Doe er iets creatiefs mee en maak deze knapperige maar toch zachte zuurdesempannenkoeken met bosuitjes.
Hulpmiddelen
Ingrediënten
Serveren
450 g
overgebleven zuurdesem (zuurdesemstarter)
90 g
bloem
60 ml
Water
1.5 theelepels
zout
2 theelepels
bakpoeder
1.5 theelepels
sesamolie
3/4 theelepels
chilivlokken
5
bosuitjes
30 g
bieslook
Stap voor stap
Meng het overgebleven zuurdesem, de bloem, het water, het zout, het bakpoeder, de sesamolie en de chilivlokken in de kom van een Mixer met draadgarde. Hak de kruiden fijn en voeg deze toe aan de kom. Mix op snelheid 2 tot alles is gemengd.
Verhit een licht ingevette pan op middelhoog vuur en bak de pannenkoeken ongeveer 1 minuut aan elke kant tot ze goudbruin zijn.