Skip the navigation

Zuurdesempannenkoeken met bosuitjes

Import-Author - KitchenAid Chef
KitchenAid Chef
sourdoughscallionpancakes thumbnail

Laat je zuurdesem niet verloren gaan. Doe er iets creatiefs mee en maak deze knapperige maar toch zachte zuurdesempannenkoeken met bosuitjes.

Duration
Totaal15min
Voorbereiden5min
Koken10min

Hulpmiddelen

StandMixerStandMixer

Ingrediënten

Serveren

450 g

overgebleven zuurdesem (zuurdesemstarter)

90 g

bloem

60 ml

Water

1.5 theelepels

zout

2 theelepels

bakpoeder

1.5 theelepels

sesamolie

3/4 theelepels

chilivlokken

5

bosuitjes

30 g

bieslook

Stap voor stap

  1. Meng het overgebleven zuurdesem, de bloem, het water, het zout, het bakpoeder, de sesamolie en de chilivlokken in de kom van een Mixer met draadgarde. Hak de kruiden fijn en voeg deze toe aan de kom. Mix op snelheid 2 tot alles is gemengd.

  2. Verhit een licht ingevette pan op middelhoog vuur en bak de pannenkoeken ongeveer 1 minuut aan elke kant tot ze goudbruin zijn.