Startpagina>Klantenservice> Veelgestelde vragen
Hoe kunnen we je helpen?

Waarom kruipt het deeg omhoog op de kneedhaak?

Gefrustreerd doordat het deeg steeds omhoog kruipt op de kneedhaak van je keukenrobot? Als je tegen dit bakprobleempje aanloopt, bekijk dan onze tips die dit kunnen oplossen...

Wanneer je brooddeeg aan het kneden bent, merk je misschien dat het deeg 'omhoog lijkt te kruipen' op de kneedhaak. Heb je hier ook last van? Deze ideeën helpen je misschien:

Kneed je het deeg te lang?

Twee minuten lang brooddeeg kneden in een KitchenAid keukenrobot staat gelijk aan 10-12 minuten met de hand kneden — allemaal dankzij de zeer doeltreffende, planetaire aandrijving van de keukenrobot. Dit betekent dat je jouw favoriete recepten misschien wat korter hoeft te mixen of kneden.

Wanneer het deeg omhoog kruipt op de kneedhaak, is dit meestal een teken dat het kneedproces is voltooid. Plakkerig deeg kruipt vaak omhoog op de kneedhaak en gaat zelfs wel eens over de bevestigingsring van de kneedhaak. Wees je ervan bewust dat een deeg dat eieren bevat meestal plakkeriger is en dus makkelijker langs de kneedhaak omhoog kruipt. De meeste speciale granen, vooral roggemeel, maken het deeg plakkerig, waardoor het sneller omhoog kruipt dan een deeg met tarwebloem.

Werk je op de juiste snelheid?

Voor kneden zou je alleen snelheid 2 moeten gebruiken.

Extra tips voor het kneden van deeg:

  • Als je iets meer bloem toevoegt (1 eetlepel per keer), zal het deeg niet zo erg omhoog kruipen.

  • Wel is het belangrijk om je te realiseren dat sommige deegsoorten plakkeriger horen te zijn, dus probeer niet te veel te compenseren met extra bloem. Daardoor wordt het brood te droog.

Was dit artikel nuttig?
top
Selecteer een ander product

Vergelijken

Producten vergelijken

U kunt niet meer dan 3 producten kopen. Verwijder een product voordat u een ander product toevoegt.