Startpagina>Klantenservice> Veelgestelde vragen
Hoe kunnen we je helpen?

Hoe maak je je espressomachine schoon?

Met een espressomachine kun je elke dag heerlijke koffie drinken. Leer hoe je hem schoonmaakt...

Reinig de espressomachine en de accessoires regelmatig om de beste resultaten te verkrijgen.

BELANGRIJK: Haal de stekker van de espressomachine uit het stopcontact voordat je het apparaat gaat schoonmaken. Laat de espressomachine en de accessoires afkoelen. OPMERKING: Gebruik geen schurende schoonmaakmiddelen of schuursponsjes bij het schoonmaken van de espressomachine of de onderdelen of accessoires daarvan. Dompel de espressomachine of het snoer niet in water of andere vloeistoffen.

Hoe maak je de espressomachine schoon

  1. Wanneer de indicator van de lekbak omhoog komt en zichtbaar wordt boven het oppervlak van de lekbakplaat, leeg je de lekbak en spoel je deze schoon met warm water.
  2. Veeg de behuizing van de espressomachine en de groepskop schoon met een schone, zachte, vochtige doek.
  3. Was de lekbak, filterdrager, filterbakjes, melkopschuimer en lekbakplaat in warm water met afwasmiddel en spoel alle onderdelen af met schoon water. Droog af met een zachte doek.
  4. Reinig het stoompijpje na elk gebruik. Druk op de modusknop om water te selecteren. Richt het stoompijpje op de lekbak of in een kopje. Druk op de start/stop-knop, wacht 3 tot 5 seconden. Druk op de start/stop-knop om te stoppen. Veeg de buitenkant van het pijpje schoon met een zachte, vochtige doek.

OPMERKING: Druk op de ontgrendelingsknop van het stoompijpje van de espressomachine om het stoompijpje te verwijderen.

De espressomachine ontkalken

Je moet het ontkalkingsprogramma periodiek uitvoeren, als het controlelampje voor de reinigingscyclus knippert. De ontkalkingsfrequentie is afhankelijk van de hardheid van het water in je regio. Daarom is het belangrijk om de espressomachine te programmeren op basis van de waterhardheid van jouw locatie.

Het ontkalkingsproces verloopt in 4 fasen. Dit duurt ongeveer 10 minuten en moet worden voltooid voordat je het apparaat weer kunt gebruiken. Je kunt de cyclus op elk gewenst moment tijdens het ontkalkingsprogramma onderbreken door op de start/stop-knop te drukken. Je kunt de cyclus weer hervatten door opnieuw op de start/stop-knop te drukken. Gebruik alleen een ontkalkingsoplossing die speciaal is bedoeld voor espressomachines.

Meer advies nodig? Als je productdocumenten voor jouw KitchenAid apparaat wilt downloaden of bekijken, bezoek dan hier onze pagina Gebruikershandleidingen en Documenten.

Was dit artikel nuttig?
top
Selecteer een ander product

Vergelijken

Producten vergelijken

U kunt niet meer dan 3 producten kopen. Verwijder een product voordat u een ander product toevoegt.