Startpagina>Klantenservice> Veelgestelde vragen
Hoe kunnen we je helpen?

Hoe vaak maak je je espressomachine schoon?

De KitchenAid espressomachine geeft je koffie met authentieke smaak in je eigen keuken. Leer hoe je hem schoonmaakt en ontkalkt...

Maak je espressomachine en accessoires regelmatig schoon volgens de instructies in de gebruiksaanwijzing voor de beste resultaten. Dit omvat het lekbakje legen, de behuizing met een nat doekje schoonmaken, de accessoires in een sopje wassen en het stoompijpje na elk gebruik schoonmaken.

Opmerking: haal de stekker van de espressomachine uit het stopcontact voordat je het apparaat gaat schoonmaken.

De espressomachine ontkalken

Het controlelampje voor de reinigingscyclus gaat branden zodra het tijd is voor het ontkalkingsprogramma. De ontkalkingsfrequentie is afhankelijk van de hardheid van het water in je regio. Daarom is het belangrijk om de espressomachine te programmeren op basis van de waterhardheid van jouw locatie.

De tabel met indicatielampjes programmeren

Waterhardheid: Laag: 0 tot 60 ppm Medium: 60 tot 120 ppm Hoog: meer dan 120 ppm

TIP: Om alle fabrieksinstellingen te herstellen, houd je de doseringsknop 3 seconden ingedrukt. Alle indicatielampjes knipperen om aan te geven dat alle instellingen zijn hersteld.

Het ontkalkingsproces verloopt in 4 fasen. Dit duurt ongeveer 10 minuten en moet worden voltooid voordat je het apparaat weer kunt gebruiken. Je kunt de cyclus op elk gewenst moment tijdens het ontkalkingsprogramma onderbreken door op de start/stop-knop te drukken. Je kunt de cyclus weer hervatten door opnieuw op de start/stop-knop te drukken. Gebruik alleen een ontkalkingsoplossing die speciaal is bedoeld voor espressomachines.

Meer advies nodig? Als je productdocumenten voor jouw KitchenAid apparaat wilt downloaden of bekijken, bezoek dan hier onze pagina Gebruikershandleidingen en Documenten.

Was dit artikel nuttig?
top
Selecteer een ander product

Vergelijken

Producten vergelijken

U kunt niet meer dan 3 producten kopen. Verwijder een product voordat u een ander product toevoegt.