Startpagina>Klantenservice> Veelgestelde vragen
Hoe kunnen we je helpen?

Hoe maak ik ravioli met de raviolimaker?

Lees hier onze handige tips voor het gebruik van je mixer met de raviolimaker – van hoe je de juiste deegconsistentie bereikt, tot aan de ideale grootte van de vellen.

Als je het raviolimakeraccessoire voor je mixer hebt, vind je hier een paar tips voor het gebruik ervan:

Het beste pastadeeg maken

Goed pastadeeg is stevig en voelt leerachtig aan, maar moet ook flexibel zijn. Het mag niet aan je vingers plakken en ook niet kruimelig zijn of uit elkaar vallen.

Veel factoren, zoals de vochtigheid, het gebruikte merk bloem en de grootte van de eieren, kunnen de consistentie van deeg beïnvloeden. Om te testen op de juiste consistentie van deeg, knijp je een beetje deeg samen na het mixen. Als het deeg bij elkaar blijft zonder aan je vingers te plakken, zou het een goed resultaat moeten opleveren.

 • Als het deeg te droog lijkt, voeg dan een beetje water toe, tot het deeg de juiste consistentie heeft. Herhaal het proces van vouwen en kneden.
 • Als het deeg te nat lijkt, voeg dan een beetje bloem toe, tot het deeg de juiste consistentie heeft. Herhaal het proces van vouwen en kneden.

Pastavellen bereiden

Pastavellen kun je op twee manieren maken:

1. Met het rolleraccessoire

Voor de beste resultaten maak je pastavellen met behulp van het pastarolleraccessoire.

 • Een rollerinstelling van 4 of 5 op de pastaroller wordt aanbevolen.
 • Als het pastavel dunner wordt gerold, kunnen de raviolipakketjes scheuren tijdens het vullen.

Breedte: Pastavellen moeten de volle breedte van de raviolimaker hebben (dat is eveneens de volle breedte van de pastaroller), namelijk 13,75 cm. Zo weet je zeker dat je genoeg deeg hebt om de zijkanten van de pakketjes goed aan elkaar vast te kunnen maken.

Vierkante uiteinden: Het is handig om de uiteinden van de pastavellen vierkant te snijden, voordat je de vellen dubbelvouwt om te beginnen met het maken van de ravioli. De reden hiervoor is dat als een of meer van de uiteinden schuin aflopen, er uiteindelijk voor niet alle raviolipakketjes voldoende pasta is om ze te sluiten.

Textuur: Zorg ervoor dat het deeg stevig is en leerachtig aanvoelt.

 • Deeg dat te plakkerig is, kan scheuren wanneer het door de Raviolimaker wordt gevoerd.
 • Met deeg dat te droog is, kun je de randen van de pakketjes niet dichtmaken. Ook kunnen de randen van een pastavel dat te droog is, vast komen te zitten aan de zijkanten van de Raviolimaker en scheuren.

Als je het deeg aan de buitenkant bepoedert met bloem voordat je het door de Raviolimaker voert, zal de pasta er veel gemakkelijker doorheen komen.

Grootte van de ravioli: Met de raviolimaker kunnen drie raviolipakketjes tegelijk worden gemaakt (in de breedte). Raviolimaker

 • Tussen de raviolipakketjes bevindt zich een geperforeerd stukje deeg dat je nog moet verwijderen om er losse raviolipakketjes van te maken.
 • De pakketjes zijn vierkant, dus het zijn vierkantjes van ongeveer 2½ cm.

2. Pastavellen met de hand bereiden

Als je geen pastaroller hebt, kun je pastavellen ook met de hand maken.

 • Pastavellen moeten worden uitgerold tot een dikte van 1,56 mm en een breedte van 13,75 cm om door de raviolimaker te kunnen worden gevoerd.
 • Zie voor meer tips het bovenstaande gedeelte.

Tips voor het koken en bewaren van ravioli

 • Gescheiden ravioli kan meteen worden gekookt. Kook ze in 5,7 L gezouten water tot ze al dente (beetgaar) gekookt zijn, in circa 3 tot 4 minuten.
 • Gescheiden ravioli blijft 24 uur goed in de koelkast. Wil je deze langer bewaren, vries ravioli dan stuksgewijs in op een vel bakpapier. Bewaar ze daarna bij elkaar in een afgesloten bakje in de vriezer.
Was dit artikel nuttig?
top
Selecteer een ander product

Vergelijken

Producten vergelijken

U kunt niet meer dan 3 producten kopen. Verwijder een product voordat u een ander product toevoegt.