Startpagina>Klantenservice> Veelgestelde vragen
Hoe kunnen we je helpen?

Waarom voelt de mixerkop warm aan?

Het is heel normaal als de kop van je mixer warm aanvoelt. Hier zijn een paar redenen waarom de mixerkop kan zijn opgewarmd...

Soms voelt de mixerkop zo heet aan dat het niet goed mogelijk is om deze aan te raken. Maak je geen zorgen. Dit is normaal.

Hier zijn een paar redenen waarom je mixerkop warm kan aanvoelen

Heb je de mixer langere tijd achter elkaar gebruikt?

Door lange tijd achtereen te mixen (voor een voorraad pasta, brooddeeg, enz.) kan de mixerkop warm gaan aanvoelen.

Was de mixer te zwaar beladen?

Door de [maximale ingrediëntencapaciteit](/veelgestelde vragen/minimum-en-maximum-aan-ingrediënten-voor-de-mixer) van de mixer te overschrijden, kan de mixerkop warm gaan aanvoelen.

Heb je de aanbevolen snelheden gebruikt?

Als je je niet houdt aan de aanbevolen tijden en snelheden in de gebruikershandleiding van je mixeraccessoires – die optimale mixerprestaties garanderen – kan je mixer ook warm gaan aanvoelen. Vanwege het unieke planetaire kneedsysteem van KitchenAid mixers, neemt grondig mixen slechts de helft van de tijd in beslag die er in een recept vermeld staat.

Let ook hierop:

  • 2 minuten kneden in een KitchenAid mixer staat gelijk aan 10-12 minuten met de hand kneden, dus denk eraan dat je de kneedtijd in je favoriete recepten aanpast.
  • Voor gistdeeg zou je alleen snelheid 2 moeten gebruiken.
  • Als je vaak een hogere of lagere snelheid gebruikt, kan dit belastend zijn voor de motor van je mixer.

Hoe lang duurt het voordat de mixerkop weer afkoelt?

Als je mixer warm aanvoelt en aanraken onprettig is, laat de mixer dan rusten en helemaal afkoelen, zowel van buiten als van binnen, voordat je weer verder gaat met mixen. Het kan 30-45 minuten duren voordat de buitenkant en de motor helemaal is afgekoeld. Als je de mixer en/of accessoires blijft gebruiken terwijl de mixer te warm is om aan te raken, kan dit je mixer beschadigen. Wanneer de mixer helemaal is afgekoeld, is het weer veilig om je mixer te gebruiken.

Was dit artikel nuttig?
top
Selecteer een ander product

Vergelijken

Producten vergelijken

U kunt niet meer dan 3 producten kopen. Verwijder een product voordat u een ander product toevoegt.