Skip the navigation

Bananenbrood

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid chef-kok
Import-Recipe - Homemade banana bread

Heerlijk zoet bananenbrood met chocoladestukjes is een echte Amerikaanse klassieker.

Duration
Totaal1h15
Voorbereiden15min
Koken1h

Hulpmiddelen

StandMixerStandMixer

Ingrediënten

Serveren

3

rijpe bananen

3

eieren

250 g

bloem

10 g

bakpoeder

100 g

bruine suiker

130 g

gesmolten boter

120 g

chocoladestukjes

Stap voor stap

  1. Pel de bananen en breek ze in kleinere stukjes. Doe ze in de kom van de mixer/keukenrobot. Bevestig de platte menghaak met flexibele rand. Pureer de bananen 1 minuut op snelheid 2. 

  2. Voeg de eieren toe en meng opnieuw 1 minuut op snelheid 2.

  3. Voeg de bloem, het bakpoeder, de suiker en de gesmolten boter toe en klop 2 minuten. 

  4. Wanneer het beslag glad is, voeg je de chocoladedruppels toe en meng je tot ze gelijkmatig zijn verdeeld.

  5. Bedek een broodvorm met bakpapier en schenk het beslag in de vorm.

  6. Naar keuze: Pel een extra banaan en snijd deze in de lengte door. Plaats de helften op het beslag.

  7. Bak 1 uur op 180 °C in een voorverwarmde oven. Laat het bananenbrood helemaal afkoelen voordat je het uit de bakvorm haalt.