Skip the navigation

Basisrecept gevlochten brioche

KitchenAid chef-kok

Deze heerlijke, zachte en boterige brioche is een genot om te eten en te maken.

Import-Recipe - Basics: braided brioche

Basisrecept gevlochten brioche

KitchenAid chef-kok

Deze heerlijke, zachte en boterige brioche is een genot om te eten en te maken.

Hulpmiddelen

StandMixer
Voorbereiden
25min
Koken
20min
Totaal
45min
Serveren
6
Moeilijkheidsgraad
Makkelijk

Ingrediënten

170 ml warme melk

18 g verse gist

70 g suiker

200 g eieren

60 g gesmolten boter

500 g bloem voor brood

5 g zout

1 eetlepel water

Stap voor stap

  1. Doe de warme melk in een kom. Voeg de gist en 1 eetlepel suiker toe en meng totdat de gist is opgelost. Leg apart.

  2. Doe 150 g eieren in de kom van de mixer/keukenrobot en bevestig de garde. Voeg de rest van de suiker en gesmolten boter toe en klop circa 1 minuut op snelheid 2. Voeg het gistmengsel toe en meng het geheel.

  3. Bevestig de kneedhaak en stel snelheid 1 in. Voeg de tarwebloem geleidelijk toe. Voeg zout toe. Kneed het deeg 7 minuten. Doe het deeg in een ingevette kom en laat het circa 2 uur op een warme plek rijzen.

  4. Snijd het deeg in 3 gelijke delen. Maak 3 strengen van het deeg. Druk de 3 strengen aan de bovenkant aan elkaar. Maak een vlecht van de brioche en druk het andere uiteinde samen, zodat de vlecht niet losraakt. Duw de uiteinden onder de vlecht vast en leg de vlecht op een ingevette bakplaat. Dek af met een theedoek en laat 30 minuten op een warme plek rusten.

  5. Meng het overige ei met een eetlepel water om eigeel te maken. Bestrijk de brioche met het eigeel en laat het 20 minuten op 180 °C bakken.