Skip the navigation

Eenvoudig stokbrood

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid chef-kok
Import-Recipe - Easy french bread

Duration
Totaal2h25
Voorbereiden15min
Koken40min
Rusten1h30

Hulpmiddelen

SifterSifter
StandMixerStandMixer

Ingrediënten

550 g

bloem

10 g

suiker

14 g

droge instant gist

10 g

zout

375 ml

warm water (ongeveer 40 °c)

Stap voor stap

  1. Giet het water in de kom van de KitchenAid mixer/keukenrobot met kneedhaak. Voeg gist en suiker toe. Zet de mixer/keukenrobot op snelheid 1 en mix gedurende 30 seconden om de gist en suiker op te lossen. Bevestig de zeef en weegschaal op de mixer/keukenrobot. Zet de mixer/keukenrobot op snelheid 1 en zeef de bloem geleidelijk in de kom. Voeg zout toe. Verwijder de zeef en weegschaal van de mixer/keukenrobot. Kneed het deeg gedurende 2 minuten op snelheid 1. Haal het deeg van de haak en leg het terug in de kom. Bestuif de bovenkant van het deeg met een beetje bloem. Draai het deeg met de hand om en breng een laagje bloem aan. Dek de kom af met een schone theedoek. Laat het deeg 60 minuten rijzen.

  2. Haal de theedoek van de kom en haal het deeg eruit. Breng het voorzichtig over naar een met bloem bestoven oppervlak. Maar er een bal van door een uiteinde van het deeg te pakken en uit te rekken. Vouw het uiteinde vervolgens in het midden van het deeg, alsof je een envelop vouwt. Herhaal dit totdat het deeg een rond brood vormt. Draai het deeg om. Plaats beide handen voorzichtig aan beide zijden en krul je rechterhandpalm voorzichtig rond de rechterrand terwijl je met je linkerhand de bal op het oppervlak draait. Hierdoor wordt het deeg glad gekneed tot een ronde platte vorm. Leg het deeg in een rijsmand. Dek af met een schone theedoek en laat het deeg 30 minuten rijzen.

  3. Verwarm de oven voor op 240 °C terwijl het deeg voor de tweede keer rijst. Plaats een lege braadpan in de oven. Haal de braadpan uit de oven zodra deze verwarmd is.

  4. Neem het deeg uit de rijsmand en leg het op een stuk bakpapier. Kerf de buitenkant van het brood in. Plaats het brood voorzichtig in de hete braadpan. Dek de braadpan af en bak het brood gedurende 30 minuten. Verwijder het deksel en bak nog 10 minuten tot het brood bruin en knapperig is. Haal de kom uit de oven en laat het brood afkoelen voordat je het aansnijdt.