Skip the navigation

Groenterolletjes

Import-Author - KitchenAid Chef
KitchenAid Chef
vegetablesausagerolls thumbnail

Deze vegetarische partysnack zit boordevol kruidige smaken.

Duration
Totaal40min
Voorbereiden15min
Koken25min

Hulpmiddelen

FoodProcessorFoodProcessor

Ingrediënten

Serveren

1 eetlepels

Boter

1 eetlepels

olijfolie

300 g

champignons

4

knoflookteentjes

1/2 theelepels

zout

1/4 theelepels

peper

250 g

erwten, gekookt en uitgelekt

60 g

verse peterselie

60 g

geraspte kaas

40 g

pistachenoten

1 eetlepels

paneermeel

1 rechthoekig vel

bladerdeeg

Stap voor stap

  1. Snijd de champignons in plakjes. Verhit de boter en olijfolie in een grote koekenpan. Voeg de gesneden champignons toe en bak ze op middelhoog vuur zonder om te draaien of te roeren tot ze aan één kant bruin zijn. Draai de champignons om en laat ze bakken totdat de andere kant ook bruin is. Voeg de fijngehakte knoflook, zout en peper toe en meng door de champignons. Bak het mengsel nog 1 minuut.

  2. Doe erwten, peterselie, Parmezaanse kaas, pistachenootjes en paneermeel in de kan van de foodprocessor. Voeg de gebakken champignons toe en pulseer tot de vulling een vaste vorm krijgt. Wikkel de vulling in huishoudfolie en vorm dit tot een boomstammetje of 'worst'. Laat ten minste 2 uur rusten in de koelkast.

  3. Snijd het bladerdeeg in twee lange rechthoeken. Verwijder het huishoudfolie en leg de vulling op het bladerdeeg. Wikkel het bladerdeeg over de vulling en snijd de rol in stukken van 4 cm.

  4. Leg de stukken op een bakplaat met bakpapier. Bestrijk met losgeklopt ei en bestrooi de bovenkant met maanzaad. Bak ongeveer 25 minuten op 200°C goudbruin.