Skip the navigation

Huisgemaakte cappuccino

Import-Author - KitchenAid Chef
KitchenAid Chef
Cappuccino_wallpaper.jpg

Traditioneel schuimige koffie met een weelderige textuur. Perfectioneer de fluweelachtige afwerking!

Duration
Totaal10min
Voorbereiden10min

Hulpmiddelen

CoffeeMachineCoffeeMachine

Ingrediënten

Serveren

125 ml

melk

1 shot

espresso

naar smaak (optioneel)

cacao of kaneelpoeder

naar smaak (optioneel)

suiker

Stap voor stap

  1. Schuim de melk op in een "microschuim" dat bijna het dubbele volume van de oorspronkelijke melk bevat, met behulp van het stoompijpje.

  2. Bereid de espressoshot in je favoriete cappuccinokop.

  3. Giet de opgeschuimde melk in het midden van de espresso-shot.

  4. Voeg naar smaak een beetje cacao of kaneelpoeder toe en serveer. Tip: gebruik havermelk voor een zuivelvrij alternatief.

  5. Voor een vanilla bean cappuccino voeg je vanilleboonpasta (of extract) en suiker toe aan de melk voor het opschuimen.