Skip the navigation

Luchtige dip van brie met gekaramelliseerde uien

Import-Author - KitchenAid Chef
KitchenAid Chef
Whippedbrie thumbnail

Gebruik je mixer om brie om te toveren tot een heerlijke dip. Maak af met zoet-zoute gekaramelliseerde uien voor het ideale voorgerecht tijdens de feestdagen.

Duration
Totaal45min
Voorbereiden10min
Koken35min

Hulpmiddelen

StandMixerStandMixer

Ingrediënten

Serveren

6

pareluien

30 g

Boter

1 eetlepels

donkere suiker

1/2 theelepels

zwarte peper

1/2 theelepels

zout

20 ml

balsamicoazijn

20 ml

Water

2 takjes

tijm

500 g

brie (zonder korst)

1,5 eetlepels

honing

Stap voor stap

  1. Pel en halveer de pareluien. Smelt de boter op middelhoog vuur en doe de uien met de snijkant naar onderen in de pan. Laat 10 minuten bakken en roer om de paar minuten om.

  2. Strooi de suiker over de uien en laat 3 minuten bakken. Voeg de zwarte peper, het zout de balsamicoazijn en het water toe. Zet het vuur lager en laat 20 minuten sudderen. Voeg de tijm toe wanneer de uien zijn gekaramelliseerd.

  3. Verwijder de korst van de kaas om de dip te maken. Deze stap is gemakkelijker als de kaas koud is. Zodra je de korst hebt verwijderd, laat je de brie op kamertemperatuur komen.

  4. Doe de kaas samen met de honing in de kom van de mixer en bevestig de platte menghaak. Breng langzaam naar snelheid 8 en klop totdat de brie zacht, smeerbaar en lichter van kleur wordt.

  5. Doe de geklopte brie in een serveerkom en maak af met de warme gekaramelliseerde uien. Serveer met brood of rauwkost.