Startpagina>Klantenservice> Veelgestelde vragen
Hoe kunnen we je helpen?
Veelgestelde vragen>Andere kleine apparaten>Blenders>Tips en trucs voor blenders> Tips nodig voor het malen van ijs of bevroren ingrediënten?

Tips nodig voor het malen van ijs of bevroren ingrediënten?

Als je gemalen ijs wilt maken of bevroren ingrediënten wilt mengen, lees dan onze algemene en modelspecifieke tips. Kijk hier...

In een KitchenAid blender maal je snel, effectief (en op een leuke manier!) ijs of bevroren ingrediënten dankzij de roestvrijstalen messen.

Dit zijn onze algemene tips voor gemalen ijs!

 • IJs kan op elke snelheid worden gemalen of geschaafd. Maak je drankjes met grote hoeveelheden ijs, gebruik dan een hogere snelheid. Voor kleinere hoeveelheden kun je een middelhoge snelheid of pulssnelheid gebruiken.
 • Controleer of je blender een ijsmaalfunctie heeft. Als dat zo is, kun je deze functie speciaal voor dit doel selecteren.
 • Er hoeft geen vloeistof te worden toegevoegd wanneer je ijs gaat malen of schaven.
 • Voor ingrediënten die snel aan de mengbeker blijven plakken, is het handig om de pulsfunctie te gebruiken.

Als je in een blender ijs of bevroren ingrediënten gebruikt, heeft de volgorde van de ingrediënten niet alleen effect op het mengproces, maar ook op de textuur en de smaak.

Aanbevolen volgorde van ingrediëntenlagen als je bevroren ingrediënten of ijs wilt mengen (van onder naar boven):

 1. Vloeistoffen
 2. Eventuele zoetstoffen
 3. Bladgroen
 4. Zachte ingrediënten
 5. Fruit en groente, noten, zaden en granen
 6. Bevroren ingrediënten en ijsblokjes.

Specifieker advies voor elk blendermodel:

 • Blender K400 - Artisan 5KSB4026 heeft vooraf ingestelde programma's zoals ijs malen, ijsdrankjes en smoothie.

 • Blender K150 5KSB1325 is de ultieme blender voor het malen van ijs. (Draai de knop naar de ijsmaalstand of naar een van de drie snelheden en zie hoe er een krachtige maalstroom ontstaat in de mengbeker). De blender kan ijs zelfs in minder dan 10 seconden vermalen (op basis van een half bakje ijsblokjes).

 • Blender Power - Professional 5KSBC1B0 heeft een vooraf ingesteld programma: ijsdrankjes. Je kunt de blender ook instellen op variabele snelheden of pulsfuncties om het mengen aan te passen aan specifieke recepten.

 • Blender High Performance - Artisan 5KSB6061 heeft een pulsfunctie die ideaal is voor het malen van ijs (en vele andere toepassingen).

 • Blender Power Plus - Artisan 5KSB8270 heeft een pulsfunctie die ideaal is voor het malen van ijs (en vele andere toepassingen).

Was dit artikel nuttig?
top
Selecteer een ander product

Vergelijken

Producten vergelijken

U kunt niet meer dan 3 producten kopen. Verwijder een product voordat u een ander product toevoegt.